İstanbul Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği
Increase text size Decrease text size Print

Temel Yenidoğan Bakım Eğitimleri

Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğünün işbirliği ile Anne Sütü ve Emzirme, Neonatal Resüsitasyon ve Temel Yenidoğan Bakım Eğitimleri ekim ve kasım aylarında tamamlandı. Ülkemizde bebek ölümlerinin önlenmesi, anne adaylarına gebelikten itibaren anne sütünün özendirilmesi, annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlık kazandırılmasına yönelik programlara ebe, hemşire ve hekimlerden oluşan yaklaşık 90 kursiyer katıldı. Haseki Eğitim Araştırma ve Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanelerinde yapılan eğitimlerde; Doç. Dr. Serdar Cömert, Doç. Dr. Tutku Özdoğan, Uzm. Dr. Emel Ataoğlu, Hemşire Aysun Yılmaz ile Halk Sağlığı Müdürlüğü eğitmenleri görev aldılar. Önümüzdeki günlerde tekrarlanacak olan Neonatal Resüsitasyon eğitimi 25-27 Kasım tarihleri arasında Bayrampaşa Devlet Hastanesinde yapılacak.